U trendu

Izbegavajte vodu na ovih 5 mesta u kući, veruje se da privlači nevolje i bolesti

Voda je element talasastog, nepravilnog oblika. Njena boja je plava i crna. Strana sveta koja joj se pripisuje je sever. Shodno tome pripada joj broj jedan. Godišnje doba povezano s vodom je zima.

Energija vodenog Chia je opadajuća. Ona je tečna i stalna. Pomaže nam u situacijama kada stvari dugo stagniraju i treba ih ponovo pokrenuti. Povoljno utiče na komunikaciju. A povezana je i s prilivom novčanih sredstava.

Ako je prejako aktivirana, vodena energija može nas učiniti neodlučnima.

Nedostatak vodene energije ili njen preslab intenzitet ogledaće se u nedostatku novca, problemima u poslovnom napredovanju ili teškom životnom putu. Najjače će biti pogođen srednji sin, jer mu tradicionalno pripada sever.

Za aktiviranje vodene energije potrebno nam je nešto što simbolizuje taj element. To može biti stvarna vodena masa ili slika vode.

Za dodatno pojačanje vodene energije poslužićemo se nekim detaljem metalnog elementa.

Voda je jedan od najmoćnijih elemenata. Ona ima blagotvorno delovanje u malim količinama, kada se upotrebi na pravilan način, ali, poput poplave ili potopa može biti pogubna za sve živo.

Voda u Feng Shuiu može doneti neizmernu sreću i blagostanje. Ali morate se pridržavati osnovnih pravila za njeno korištenje.

Osim što morate poštovati dole navedene zabrane, vodite računa da je Vaša voda uvek sveža, bistra, da teče i žubori i da je na povoljnom mestu sa stajališta Feng Shuia.

Zvuči komplikovano, a možda i pomalo zastrašujuće, ali krenite postupno i držite se stare narodne “dvaput meri, jednom seci” i nećete imati nikakvih problema.

Postoji nekoliko zabrana vezanih za vodu u Feng Shuiu

Ako niste skloni ovoj drevnoj nauci, možda je bolje da ne čitate ovaj tekst jer će vam zvučati sujeverno.

Naravno, ako nije moguće nešto od dole navedenog promeniti, Feng shui stručnjak će savetovati odgovarajuća korektivna sredstva.

Pa krenimo redom:

1. Voda s desne strane ulaznih vrata

Gledano iznutra prema spolja (odnosi se na vodu unutar doma kao i onu izvan njega).

Ovakva lokacija bilo koje količine vode značila bi nepovoljnost za Vašu porodicu, ako ste u braku, i/ili vrlo lošu reputaciju, ako niste u braku.

Oženjenim muškarcima ova voda navodno donosi brojne prilike za preljubu, koje će oni, pod uticajem nepovoljnog Feng Shuia, sigurno kad-tad i iskoristiti, ma kako predani i čestiti inače po prirodi bili.

U drevnoj Kini bogatim se smatrao ne samo onaj koji je posedovao najviše zlata i novca, već i onaj s najvećim brojem konkubina, jer samo je bogataš mogao izdržavati veći broj žena.

Danas živimo u drugačijim vremenima i većina nas ceni neke sasvim druge vrednosti, vernost, brak, manje porodične zajednice.

Zato je vrlo važno pobrinuti se da Vam se akvarijum, fontana, jezerce ili vodeno-cvetni aranžmani nikada ne nađu na tom, za porodicu, krajnje nepovoljnom položaju.

Osim toga, a logički povezano s istim, voda na ovom mestu donosi, u suradnji s nepovoljnim letećim zvezdama, seksualne skandale koji nalaze primetan odjek u javnosti.

Ako Vam je ikako moguće postavite vodopad ili fontanu s leve strane ulaznih vrata, što je posebno povoljno. Voda neka uvek teče ka domu, a ne od njega i neka bude udaljena barem nekoliko metara od ulaznih vrata.

2. Voda u spavaćoj sobi

Voda koja se koristi u Feng Shui svrhe uvek je Yang. Spavaća soba uvek treba da bude malo više Yin. Zato voda u spavaćoj sobi postaje Yin i deluje nepovoljno. Šteti zdravlju i skladnim bračnim odnosima.

Nije poželjno čak ni postavljanje slike s motivom vode u spavaćoj sobi, a kamoli prave vode. Stručnjaci tvrde da Vam čaša s vodom na noćnom ormariću neće naštetiti.

3. Voda iza leđa

Ovo se odnosi na akvarijume, sobne fontane i slike s motivom vode koji Vam se mogu naći izvan vidokruga, a iza Vaših leđa dok sedite i odmarate ili radite. Ne odnosi se na slavine i vaze.

Takođe, isto upozorenje važi i za potok ili reku koja protiče iza Vašeg doma, kao i za jezerce ili fontanu iza kuće. Ovako locirana voda donosi Vam nesreću u vidu izdaje na poslovnom i privatnom planu od ljudi od kojih biste to najmanje očekivali. Burni prevrati i neočekivani problemi zaskočiće Vas, ako se ne pobrinete da ovaj moćni element uvek zadržite pod nadzorom.

Naravno, ako je reka, jezero ili potok iza kuće – to je nemoguće promeniti i zato postoje korektivna sredstva koja će vam savetovati Feng shui stručnjak.

4. Nepovoljna voda

To je voda koja je ustajala, zamutila se, smrdi, u kojoj nešto truli. To može biti akvarijum koji niste na vreme očistili, vaza kojoj je neophodna hitna promena vode, terarijum u kojem kornjača štrajkuje žeđi ili pak jezerce u koje je napadalo lišće, a Vi niste na vreme izašli da ga očistite.

To može biti i obična čaša vode koju ste spustili na neko neuobičajeno mesto, na primer policu za knjige i potpuno zaboravili, a ona sada danima skuplja prašinu i privlači bolest i nesreću, piše feng-sui-dom.com.

5. Voda ispod stepenica

Ovo je još jedno mesto na kojem ne želite da imate ništa vodeno, pogotovo ako imate decu.

Vaze s cvećem, vodeni aranžmani, akvarijumi, sobne fontane mogu se činiti na prvi pogled kao idealna dekoracija za prazan prostor pod stepeništem, ali imajte na umu da hodajući stepenicama Vi simbolički gazite po ovim vrednim Feng Shui simbolima bogatstva i blagostanja i time ih omalovažavate.

Kako prostor ispod stepenica direktno utiče na sreću dece i potomstva, bilo da oni žive s Vama ili su odrasli i odselili se, postavljanje vode na ovom mestu naneće im veliku finansijsku štetu.

Eto, ko veruje – primenite šta možete, ko ne veruje – shvatite kao drevnu tehniku i zanimljivost.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar