U trendu

Izbelite i uklonite mrlje s odeće i čarapa ovim moćnim trikom: Zablistaće kao nove

Bela odeća i čarape brzo postaju sive i dobijaju mrlje koje je teško ukloniti tokom normalnog ciklusa pranja. Umesto da posegne za izbeljivačem, ekspertkinja za čišćenje i održavanje doma Šantel Mila otkrila je sopstvenu metodu „uradi sam“ koja ih efikasno uklanja, piše Express.

Znati kako da perete belu odeću bez izbeljivača važno je za uklanjanje uobičajenih mrlja od znoja, prljavštine, hrane ili pića. Bela posteljina i tkanine mogu čak i da postanu žute ili sive tokom vremena bez razloga.

Čak i ako znate kako da pravilno operete svoju odeću kako biste sprečili da tamne boje tkanine pređu na druge predmete, promena boje je skoro neizbežna. Šantel je na svom Instagramu otkrila kako da napravite moćnu mešavinu od tri sastojka koja će vašem vešu vratiti belinu.

Ova moćna mešavina uklanja mrlje

„Kako da vaša bela odeća ponovo izgleda kao nova? Recite zbogom prljavoj beloj odeći. Ova jednostavna metoda čini vaš veš belijim i svetlijim. Savršen je za čarape, majice i posteljinu“, rekla je ekspertkinja.

Šantel joj je potom pokazala isprljanu belu majicu, koju je potom stavila u umivaonik i nakvasila toplom vodom. Zatim je dodala jednu četvrtinu šolje vodonik-peroksida (za osvetljavanje i dezinfekciju), jednu šolju sode bikarbone (za dezodorisanje i prosvetljivanje) i jednu kašičicu tečnosti za pranje sudova.

„Ova moćna mešavina uklanja mrlje i čini da belci izgledaju svetlije“, istakao je stručnjak.

U zavisnosti od mrlje, deterdžent za pranje sudova se može izostaviti jer je potreban samo za uklanjanje mrlja na bazi ulja. Šantel stavlja košulju u rastvor. „Potopite sat ili dva“, rekla je. Nakon toga, oprala je kao i obično u veš mašini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.