U trendu

Iznenadićete se kad proverite koliko vam je prljava glava tuša, a može biti opasno

Ako se glava tuša ne očisti vrlo lako može da prouzrokuje razne vrste zdravstvenih tegoba poput infekcija, pa čak može prouzrokovati i probleme s probavom, jer zna biti prepuna bakterija i prljavštine.

– Za razliku od prljavih kada, glava od tuša vam ne pokazuje koliko je prljava. To se doslovno i ne vidi. Vremenom se na njoj mogu nakupiti mineralne naslage, štetne bakterije i organske materije koje će se potom skupljati odnosno biti u vodi u kojoj se tuširate. Osim što može začepiti vaš tuš, ovo također može prouzrokovati infekcije oka i uva, infekciju vlasišta i probavne smetnje – kaže za The Sun Heather Barrigan stručnjak za čišćenje.

Na sreću, to se može izbeći uz malo dodatne opreznosti, a to je da prilikom čišćenja kupatila nikako ne zaboravite očistiti glavu tuša.

Pre nego se počnete tuširati, možete da pustite da voda teče dve do tri minute što će omogućiti da se bakterije isperu i ne dopru do vas.

Glavu tuša biste trebali redovno čistiti, a stručnjaci predlažu natapanje u sirćetu oko 30 minuta i nakon toga dobro isprati vodom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.