U trendu

Iznenadićete se: Ovaj odevni predmet treba češće da perete

Iznenadićete se kada čujete koliko ih često treba prati

Pidžame spadaju u intimnu garderobu, pa ih treba prati češće nego inače.

Iako mnogi misle da pidžame ne treba prati toliko često jer se nose samo tokom spavanja, pa nemaju prilike da se isprljaju u odnosu na ostalu garderobu, stručnjaci objašnjavaju da to i nije baš tako.

Stručnjak za modu Harpa Gretarsdetir ističe da je pidžama leglo bakterija iz razloga što je nosimo više dana zaredom, a uz to predstavlja i intimnu garedorbu.

Pojedini ljudi pižamu oblače direktno na kožu, bez donjeg veša, pa je zbog toga preporučljivo da se ona pere češće.

Pidžama mora da se pere nakon trećeg nošenja, ukoliko se oblači bez donjeg veša.

Gretarsdetir ističe i da je veoma važno da se okupamo pre nego što obučemo pidžamu, a ukoliko nosimo veš možemo da produžimo njeno nošenje čak do sedam dana, i to je maksimalan broj nakon kojeg je potrebno da se opere. Mada se ne preporučuje da čekate celu nedelju, jer je 5 dana neki optimaln broj, koliko pidžama ostaje dovoljno čista za nošenje.

Pored toga, ovaj modni stručnjak upozorava da je pidžama kao i donji veš izvor bakterija i da se preporučuje da je menjamo što češće.

Redovno pranje pidžame nakon par korišćenja će ubiti bakterije, gljivice i sprečiti neprijatne mirise, pa je jako važno da je perete na što većoj temperaturi, ukojiko boja i materijal to dozovljavaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.