U trendu

Iznenadićete se šta sve možete prati u mašini za sudove: Na spisku je i jedna hrana

Mašina za sudove predstavlja praktičnu napravu koja štedi vreme i pošteđuje vas zamornog i dosadnog posla. Međutim, kada pročitate čega još može da vas poštedi, verujemo da ćete biti iznenađeni. Ova mašina, zapravo, može da postane najbolji prijatelj svake domaćice.

Sunđeri za pranje

U mašini za pranje suđa zajedno sa prljavim posuđem, lako možete da operete i sunđeri za pranje posuđa. Možete ga staviti na gornje rešetke i tako oprati.

Pored sunđera, možete prati i sve vrste četki koje nemaju drvenu dršku.

Plastične igračke i lego kockice

Zajedno sa posuđem možete oprati i plastične dečije igračke, koje se, zaista, veoma brzo prljaju. Ukoliko su u pitanju sitnije igračke, poput plastičnih figurica ili kockica, preporučuje se da ih stavite u mrežicu.

Igrače sa baterijama, sa druge strane, ne mogu da se peru u mašini, što vam je verovatno jasno.

Baštenski alati

U ovoj mašini možete oprati i blatnjavi baštenski alat. Zapravo, možete prati sav alat koji koristite. Važno je samo da budu plastični ili metalni, jer drveni alati nisu podobni za pranje u mašini.

Toaletni pribor

Predmeti koje koristite za ličnu higijenu, poput makazica, turpije i sličnog, prljaviji su nego što mislite, jer se mrtva koža lepi za njih. Umesto da ih perete ručno, možete ih jednostavno oprati u mašini za sudove.

Povedite računa samo da ih odvojite od pribora za jelo.

Krompir

Ukoliko vas zamara pranje krompira, komad po komad, jednostavno stavite krompir na gornju rešetku i upalite kratki program, bez upotrebe deterdženta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)