„Ja sam farmaceut i kunem se u ovaj trik od 30 dinara za rashlađivanje doma tokom vrućine – pali svaki put“

Leto je konačno stiglo, nekima na radost, a drugima na patnju. Temperature opasno rastu iz dana u dan i zaista je teško pronaći način da se malo rashladimo. Ako ste jedan od onih ljudi koji se žale da je „prevruće“ i da ne možete da se ohladite, onda ne tražite dalje jer se ispostavilo da postoji trik od 30 centi koji deluje kao magija, piše The Sun.

Farmaceut Abas Kanani, iz Chemist Click-a, je za Fabulous Digital otkrio dve genijalne metode za koje se kune da će vas ohladiti i zaštititi vaš budžet.

Iako će mnogi jednostavno posegnuti za ventilatorom, on obično ne radi ništa više od duvanja toplog vazduha po prostoriji. Zbog toga je, prema Abasu, neophodno dodati ledene kocke u posudu, koja se zatim postavlja ispred ventilatora. Pametan farmaceut je čak otkrio pametan način da led traje duže – koristeći kuhinjski pribor od 30 centi koji verovatno već imate u svojim ormarićima.

„Dodavanje male količine soli u vodu pre zamrzavanja može da snizi tačku smrzavanja, čineći da led traje duže“, objašnjava on i nastavlja – „Kockice leda možete staviti u plitku činiju ili poslužavnik i staviti ih ispred ventilatora. Ovo će pomoći da se duva hladan vazduh dok se led topi i snižava sobnu temperaturu.“

Drugo, Abas preporučuje korišćenje roletni ili folije za zatamnjivanje prozora u vašem domu, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.