U trendu

Japanci imaju običaj da sipaju brašno u toalet: Kada saznate zašto, uradićete isto

Čišćenje kupatila nije omiljena aktivnost. Najmanje popularno je čišćenje WC šolje, kojem neki pristupaju direktno s gađenjem. Kod čišćenja wc šolje možete pomoći sebi jednostavnim trikom. Sve što vam treba je brašno.

Osveživači i dezinfekcija

Mnogi veruju da će se mirisnim gelovima (ili sličnog proizvoda) rešiti obaveze redovnog čišćenja wc šolje. Istina je da se vodokotlić aktivira svaki put kada pustite vodu, mirisaće i delimično dezinfikovati wc. Međutim, nakupljene nečistoće ostaju i ne postoji drugi način uklanjanja osim temeljitim čišćenjem skupim hemikalijama. U kuhinji imate sastojak koji vam može pomoći u čišćenju wc šolje.

Čišćenje WC-a brašnom

Ako pokušate očistiti wc sa brašnom, videćete da imate pri ruci jeftin alat koji se može rešiti kamenca, grube prljavštine, plesni i klica. Za čišćenje wc šolje možete koristiti bilo koje brašno, na primer ono koje vam je dugo stajalo u otvorenoj teglici na polici i koje je postupno upilo vlagu. Za nekoliko novčića možete očistiti wc , bez zagađivanja okoline.

Kako očistiti kupatilo brašnom

Brašno se sipa u wc šolju na isti način kao kad pošećerite keks. Nanesite ga na sve unutrašnje prostore. Zatim pripremite efikasnu tečnost i sipajte je u vodokotlić.

U jednu litru vode dodajte 3 kašičice limunske kiseline i dobro promešajte. wc posut brašnom poprskajte pripremljenom tečnošću. Ostavite da deluje nekoliko sati, najbolje preko noći. Sledeći dan samo pustite vodu u wc-u. Brašno je abrazivno i zajedno s limunskom kiselinom će se pobrinuti za uklanjanje grube prljavštine.

Prevencija kamenca

Ako imate problema s tvrdom vodom u svom domu, verovatno imate posla s kamencom u wc šolji. Možete ga se rešiti tako da svaki dan posipate brašnom zidove toaleta. Ako ujutro wc šolju pospite brašnom i četkom utrljate po zidovima WC šolje, kamenac se neće taložiti.

Brašnom se takođe može očistiti:

  • umivaonik
  • spaljene posude
  • masne mrlje na odeći
  • tuš kabina

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.