U trendu

Jedan deo rerne krije malu tajnu šporeta

Rukovanje šporetom nije teško, ali možda ćete otkriti da ovaj uređaj ima još nekoliko tajni. Da li znate čemu služi  fioka na dnu rerne? Obično služi kao dodatno mesto za tepsije ili kalupe. Vi već znate, a mi ćemo objasniti njenu stvarnu svrhu.

Naravno, u njoj možete držati posuđe. U stvari, međutim, fioka je napravljena za nešto potpuno drugačije. Bićete iznenađeni, ali možda će vam se svideti.

Fioka na dnu šporeta je tzv fioka za zagrevanje i služi za čuvanje tople hrane. Hranu koju više ne bi trebalo da pečete, ali ne bismo voleli da se ohladi. Mesto ispod rerne je savršeno jer ima odgovarajuću temperaturu i štiti hranu od sušenja.

I to nije sve. Ovaj uređaj ima još jednu, malo poznatu, ali vrlo korisnu funkciju. Radi se o čišćenju stakla u rerni. To se može učiniti lakše i efikasnije. U mnogim modelima šporeta staklo se može jednostavno … izvući.

Kako se to radi? Proverite uputstvo za upotrebu.

Kao što vidite, šporet je imao neke tajne u rukavu koje ste upravo otkrili. Šta još vredi znati o ovom uređaju? Jedna od funkcija zaslužuje pažnju, odnosno cirkulacija toplog vazduha. Veoma je važno i vredi ga koristiti, ali ne uvek.

Uključivanje toplog vazduha omogućava vam značajno ubrzanje procesa kuvanja. Na ovaj način štedimo vreme i električnu energiju, a hrana se ravnomerno peče spolja i iznutra. Međutim, morate znati da cirkulacija toplog vazduha neće uvek raditi. Bolje ga ne paliti prilikom pečenja delikatnih kolača poput biskvita ili lepinja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar