Jedan od najmoćnijih simbola bukvalno mami novac u vaš dom, nabavite ga što pre

Kao feng šui simbol, Maneki Neko maca je malo manje tradicionalna, ali zahvaljujući svojim fantastičnim osobinama ona je izuzetno popularna…

Maneki Neko je maca koja maše – zabavan i očaravajući simbol koji treba da privuče pažnju svih onih koji se nalaze u prostoriji. Ipak, postoji tumačenje da ne maše, nego mami novac u vaš dom. Ako ste se nekada zapitali zašto se baš mačka vezuje za privlačenje bogatstva, evo jedne zanimljive anegdote koja će vam razjasniti stvari.

Jedna žena je bila toliko siromašna da je bila primorana da proda svoju mačku. Mačka je tada počela da joj dolazi u snovima govoreći joj da napravi njen lik u glini. Kada je to učinila, uspela je da proda mačku i zaradi novac za sebe i postala je bogata prodajući figure mačaka. Ova priča odražava kako je mačka počela da se povezuje sa bogatstvom.

Maneki Neko se često naziva mačkom sreće, zdravlja i novca. Kada gledate ove mačke, često ćete videti desnu ili levu šapu podignutu, kao da vam maše. Veruje se da desna mami bogatstvo, a leva šapa poziva sreću u dom. Međutim, bilo koja šapa je efikasna kao feng šui aktivator, posebno kada se šape zaista i kreću.

Foto: Pixabay/Carla Burke

Pored razlika između desne i leve šape, Neko mačke takođe dolaze u različitim bojama. Ove boje takođe imaju svoje značenje. Tradicionalne boje za Neko mačke uključuju belu, crnu, zlatnu i crvenu. Modernije boje uključuju plavu, zelenu i ružičastu. Bela mačka je simbol za sreću, crna ima zaštitničku ulogu i dobra je posebno za zdravlje, zlatna se vezuje za bogatstvo, prosperitet i sreću, crvena vas štiti od bolesti i promoviše uspeh, ružičasta obezbeđuje sreću u ljubavi, zelena u obrazovanju i prikupljanju bogatstva, dok je plava maca zadužena za porodičnu harmoniju, sreću i dobro zdravlje.

Mnoge kineske Neko mačke sede na novčićima ili zlatnim polugama što direktno asocira želju za prosperitetom i bogatstvom. Postavite je na svoj radni sto ili neko vidno mesto kako biste povećali svoju platu, prihod ili status, odnosno karijeru.

Bela mačka zaslužuje mesto na severu kako bi poboljšala prihode i dobre prilike, na zapadu kako bi pomagala decu i njihovu kreativnost, odnosno na severozapadu za stimulisanje posla i mogućnost putovanja.

Crna ili plava mačka se dobro snalaze na severu za prosperitet, na istoku za zaštitu i unapređenje zdravlja, a na jugoistoku za poboljšanje investicija i štednje. Zlatna mačka treba da ima svoje mesto u uglu bogatstva, na zapadu za decu i kreativnost, na severozapadu za produktivnost i efikasnost u izvršavanju obaveza, a u severnom sektoru za stvaranje većeg prihoda, povećanja plata i bolje poslovne prilike.

Crvene ili ružičaste mačke su odličan način da poboljšate južni ugao uspeha i slave ili poboljšate sreću u vezi na jugozapadu, dok su zelene mačke idealne za postavku na jugoistoku kako bi stimulisale više bogatstva ali i putovanja. Ako se Maneki u zelenoj boji koristi na jugu, može poboljšati vašu slavu i energiju uspeha jer boja drveta hrani energiju vatre na jugu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.