U trendu

Jedan prirodni proizvod od samo 100 dinara najbolja je zamka za dosadne muve

Kako vreme postaje toplije i proleće je u toku, mnogi od nas će otvarati svoje prozore i vrata – ali to takođe može značiti da bi vaš životni prostor mogao biti ispunjen muvama.

Iako ove štetočine ne izazivaju ozbiljne probleme, mogu biti veoma frustrirajuće i dosadne. Pored toga, kućne muve mogu širiti patogene i preneti nekoliko bolesti na ljude. Ali poslednja stvar koja nam je potrebna usred rastuće krize troškova života, i pored skupih kućnih računa, jeste trošenje novca na kontrolu muva.

Dobra vest je da postoji nekoliko načina na koje možete da se rešite neželjenih posetilaca koristeći jednostavne metode kod kuće.

Đubre i biljke

Muve se obično razmnožavaju u vlažnom, organskom materijalu kao što je hrana koja se raspada, smeće ili životinjski otpad, tako da je dobra ideja da identifikujete gde se muve mogu razmnožavati u vašem domu. Previše zalivene sobne biljke takođe mogu biti dobro mesto za razmnožavanje kućnih muva, tako da se isplati proveriti svoje biljke.

Držite odvode čistim

Odvode treba redovno čistiti i dezinfikovati kako bi se sprečilo da muve tamo polažu jaja.

Prirodni repelenti

Eukaliptus, lavanda ili pepermint dobro deluju kada je u pitanju odbijanje muva, a sve što treba da uradite je da potopite pamučne kuglice u ova eterična ulja i da ih strateški rasporedite po kući.

Sirće

Ako napunite posudu jabukovim sirćetom i prekrijete je providnom folijom, može delovati kao odličan repelent. Nakon što pokrijete posudu providnom folijom, izbušite rupe u foliji. Muve će biti privučene sirćetom i biće zarobljene unutra, prenosi Jutarnji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.