Jedan trik koji je zaludeo sve: Zašto ljudi počinju da stavljaju aluminijumsku foliju na ogradu od terase?

Jednostavno, ali i delotvorno.

Golubovi su često dosadne ptice, naročito ako živite u gradu. Često sede na balkonskim ogradama ili terasama, ostavljajući male ­”darove” kojih se teško rešiti, piše Novi list. Ali, kako možemo držati ove ptice podalje od našeg okruženja i oterati ih, a da im ne naudimo?

U prodaji postoje zamke i efikasni hemijski proizvodi, ali mi nudimo puno bezopasnije i pre svega neškodljivo rešenje. Sve što vam treba je vrlo jednostavno aluminijumska folija.

Ovaj proizvod može transformisati ogradu vašeg balkona u ogledalsku površinu koja može da reflektuje odsjaj sunčevih zraka. Svim pticama, a ne samo golubovima, obično smetaju bleštavi odsjaji koji im upadaju u oči i ostavljaju ih dezorijentisanima.

Iz tog razloga, postavljanje reflektujuće površine na vašu terasu odličan je način da sprečite njihovo približavanje. Zbog toga možete omotati trake aluminijske folije na balkonske ograde kako biste držali golubove i druge ptice podalje.

Možete koristiti i već iskorišćenu foliju (pod uslovom da je oprana i bez ostataka hrane koji bi na kraju privlačili bube i druge male životinje).

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.