U trendu

Jedna donosi zlo, a druga je veoma otrovna: Ove 2 biljke ni za živu glavu ne unosite u kuću

Uglavnom se smatra da su kaktusi ti koji donose negativnu energiju, ali malo ko zna da su odmah sledeće na spisku monstera i difenbahija.

Kada su u pitanju biljke, ko bi pomislio da neke od njih mogu da naprave probleme ili da donesu nesreću i prokletstvo? Naravno, u pitanju su verovanja, ali smo prilično sigurni da vam neće biti svejedno kada budete pročitali neka od njih.

Uglavnom se smatra da treba paziti sa kaktusima jer donose negativnu energiju, međutim, retko ko zna da je monstera sledeća na spisku, a da je odmah iza nje difenbahija.

Naime, feng šui stručnjaci smatraju da ove biljke iscrpljuju mentalnu snagu svojih vlasnika i da unose razdor u odnose. Ovo se posebno odnosi na male stanove u kojima je njihov negativan uticaj posebno jak.

Stručnjaci smatraju i da je ove biljke bolje držati u javnim ustanovama i velikim poslovnim kompanijama, odnosno tamo gde je promet ljudi na dnevnom nivou veliki.

U poslovnim prostorima, velika monstera koja se širi i raste, predstavlja simbol napretka i prosperiteta, međutim, u stanu, pogotovo ako je on mali, osim što „zagušuje“ prostor, ova biljka ometa slobodan tok pozitivne energije.

Monteseru, upravo zbog ovoga, nazivaju i biljkom energetskim vampirom.

Pomenuli smo i difenbahiju, a sa njom je situacija malo drugačija. Ona nije biljka energetski vampir, ali jeste otrovna i nikako ne biste smeli da je držite u kući ukoliko imate decu ili kućne ljubimce.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.