U trendu

Jedna stvarčica na umivaoniku krije ovu tajnu: Gledate je svaki dan, a niste je ni svesni!

Ova sitna rupica na umivaoniku obavlja važne funkcije i krije jednu tajnu koje mnogi možda nisu svesni iako je gledate svaki dan. Naziva se prelivalica, iako možda ne izgleda impresivno, ona igra ključnu ulogu u održavanju funkcionalnosti umivaonika.

Prva svrha ove male rupice je brže oticanje vode. Kada umivaonik postane pun vode, a čep je stavljen na mesto, prelivalica omogućava da višak vode izađe kroz nju, sprečavajući tako prelivanje vode na pod. To je posebno korisno ako slučajno ostavite vodu uključenu i zaboravite na nju.

Druga važna funkcija prelivalice je kao rezervni drenažni kanal. Ako se glavna rupa za drenažu blokira, voda može da se odvede kroz prelivalicu, sprečavajući tako povratnu struju vode u umivaonik. To znači da čak i ako dođe do začepljenja, voda će i dalje moći da napusti umivaonik bez problema.

Dakle, iako možda deluje neprimetno i zvuči kao da ima neku tajnu funkciju, prelivalica je zapravo ključni deo sistema odvodnjavanja umivaonika koji omogućava da voda nesmetano teče, čuvajući vaš prostor suvim i bezbednim.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.