U trendu

Jednostavan trik da se rešite voćnih mušica: „Čim donesete banane kući, uradite ovo“

Sigurno ste se u kući do sada nebrojano puta susreli s voćnim mušicama i sigurno znate da je, jednom kad se pojave, skoro nemoguće rešiti se tih napornih insekata. Ipak, jedna ekspertkinja za čišćenje na TikToku podelila je savet za koji se mnogi kunu da pomaže da dosadne voćne mušice držite dalje od kuće.

@thatcleanbee

Best fruit fly hack. Since I started doing this (years ago) Ive maybe had 1 time where I had fruit flies. #fruitflyhack #kitchenhacksthatwork #cleaningtiktokasmr #fruitflies #getridoffruitflies #adultadvice

♬ original sound – TonyaBee

U svom videu Amerikanka Tonja Bi tako otkrila je da ih zahvaljujući ovom postupku nije videla već godinama, a video koji je nazvala ‘Najbolji trik za voćne mušice’ pregledan je skoro dva miliona puta.

– Otkako sam pre par godina počela ovo da radim, možda sam jednom imala vinske mušice… – rekla je i objasnila da je, baš kao što im i ime kaže, krivac za njihovu pojavu voće, posebno banane.

– Jedan od načina da ih držite dalje od doma je pranje banana čim ih donesete iz prodavnice – rekla je i dodala: „Voćne mušice svoja jajašca polože na banane koje vi onda donesete kući gde se izlegnu“.

Iako je njen savet prilično jednostavan, mnogi su komentarisali da su već mnogo toga isprobali, ali ne i pranje banana.

„Takođe, razdvojite banane, a zatim ih operite jer muve vole da ležu jaja na mestu gde se peteljke spajaju!“, dodao je jedan tiktoker.

– I ne zaboravite da u sudoperu sipate malo alkoholnog sirćeta jer se i tamo motaju, a sirće će ih držati podalje – dodao je drugi.

„Uvek sam mislila da banane samo privlače muve, a ne i da zbog njih završe u kući pa ih nikad pre nisam prala, ali od kad sam počela nisam videla nijednu!“, složila se zahvalna žena, a prenosi The Sun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)