U trendu

Jednostavan trik, sprečite zamagljivanje ogledala u kupatilu

Nemaju svi sreću da imaju dobro prozračena kupatila. To znači da se prilikom izlaska iz tuša osećate kao da izlazite u parnu sobu umesto u svoje kupatilo.

Pa čak i kad se para rasprši, velika je verovatnoća da će ogledalo i dalje biti zamagljeno. A ako radite nešto što zahteva ogledalo – poput pranja zuba, češljanja kose ili brijanja – suočeni ste s tim da ga morate obrisati rukom ili peškirom (ali ni to nije idealno jer ogledalo je samo mokro od vlage).

Pokazalo se da postoji delotvoran način s kojim možete sprečiti zamagljivanje ogledala, a to uključuje nešto što možda već imate u kupatilu: kremu za brijanje.

Kako koristiti kremu za brijanje da se ogledalo u kupaoni ne bi maglilo?
Proces je prilično jednostavan. Počnite stavljanjem relativno male količine kreme za brijanje na ogledalo.

Zatim jednostavno obrišite i polirajte ogledalo dok ponovno ne bude čisto i sjajno. Krema za brijanje je tenzid, što znači da pomaže u sprečavanju da se čestice kondenzacije vode zalepe za staklo ogledala, prema, piše Lifehacker.

Koliko dugo se ogledalo neće magliti?
To zavisi od raznih faktora poput učestalosti tuširanja i imate li ili nemate ventilator i sl..Uopšteno, zaštita od zamagljivanja može trajati od nekoliko dana do nekoliko sedmica.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.