U trendu

Jednostavno i bez imalo muke: Evo kako da očistite jako zagoreli tiganj bukvalno u jednom potezu (video)

Svaka domaćica zna koliko mukotrpan zadatak predstavlja čišćenje jako zagorelog tiganja.

Međutim, sada donosimo jednostavno rešenje za uklanjanje masnoće i zagorelosti, a sve što vam je potrebno je flaša bilo kog gaziranog soka.

Cleaning with Coca Cola

"Tip of the Week!" – Coca-Cola Edition 1Cleaning Burnt PansAfter reading this, you may not want to drink Coca-Cola ever again. But with as much as 9 1/2 teaspoons of sugar in one can of Coca-Cola and cancer-causing aspartame in Coke Zero, never taking a sip of the sugary soda is not such a bad idea. While you don't want to drink Coca-Cola, you will want it for this surprising use: cleaning. Here's how.

Posted by Wicked-Good Cleaning on Sunday, December 3, 2017

U tiganj sipajte gazirano piće, vodeći računa da ono potpuno prekrije zamašćenu površinu. Ostavite kratko da odstoji kako bi sok razgradio zagoreli sloj koji je zalepljen za tiganj.

Nakon toga prospite sok i primetićete da je sva zagorelost nestala. Sada je dovoljno da tiganj prebrišete sunđerom koji je prethodno natopljen sredstvom za pranje posuđa, a potom da ga dobro isperete.

Ovaj trik je oduševio mnoge domaćice koje su godinama bile u potrazi za jednostavnim rešenjem čišćenja tiganja, tako da ukoliko u svojoj kuhinji imate bilo koji gaziran napitak obavezno se poslužite ovom tehnikom čišćenja.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.