U trendu

Jednu stvar nikada ne kupujte na pijaci ili u kineskim radnjama, samo ćete naneti još više štete!

Ako ste nekada pomislili da je za vaš kućni budžet dobro da kupite u jeftinijoj varijanti, razmislite ponovo.

Da, uštedećete nekoliko hiljada dinara. Da, platićete naočare od 150 do 300 dinara, umesto 10.000 dinara. Ali, vaš vid će biti u velikom minusu. Ne samo dioptrijskom.

Iako je niska cena za instant vid više nego primamljiva, pa pokoleba i one kojima su mesečna primanja za naše uslove prilično dobra, stručnjaci upozoravaju i savetuju da je bolje da zaboravite na ovakve izlete.

Naime, takve naočare mogu samo dodatno da pogoršaju stanje, jer neretko ljudi imaju različite dioptrije na oba oka.  Loša korektivna stakla ili plastika više štete nego koriste.

Zato, ono što će vam svaki doktor reći je da je izuzetno važno da se propisane dioptrijske naočare nabavljaju u specijalizovanim radnjama. Bar jednom mislite na zdravlje, a ne samo na uštedu.

Prevencija je najbolji način da se što duže sačuva dobar vid, zato svima preporučujemo redovne kontrole kod očnog lekara. Posle detaljnog pregleda oftalmolog će vam propisati adekvatnu korekciju (recept za naočare ili kontaktna sočiva), dati lekarski izveštaj i savet o učestalosti potrebnih kontrola.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.