U trendu

Jeftini trikovi za biserno beli veš: Prirodni sastojci skidaju fleke kao lude, vraćaju odeći svežinu i snežnu belinu

Jednostavni trikovi koji će očistiti mrlje lako i vašu odeću učiniti biserno belom opet.

Dosadne fleke i promenjena boja odeće prava je noćna mora svih žena. Vrlo teško ih je otkloniti i vratiti svežinu i miris odevnih komada.

Ni jedno kupovno sredstvo koje je puno hemikalija nije toliko efikasno protiv mrlja, a takođe su skupi.

Srećom, rešenja ima. Da bi vaša odeća bila čista, bez mrlje, ne treba vam borbena oprema. Dovoljni su ovi mudri trikovi i preparati koje svi imamo kod kuće.

Trikovi za skidanje fleka

Reagujte brzo
Kod svežih mrlja pokupite višak tečnosti čistom belom krpom ili ubrusom. Nežno povucite ostatak tipum nožem. Kod čvrstih mrlja, poput blata, bolje je da reagujete tek kada se fleka osuši, ali pre pranja odeće.

Probajte s hladnom vodom
Reagujte uvek prvo hladnom vodom jer je tad najmanja verovatnoća da će mrlja ostati. Pritom čuvate i materijal i struju.

Izuzetno prljave komade perite odvojeno
Razne mrlje mogu sa jednog komada odeće da se prenesu na čistiju odeću u toku pranja, posebno ako je temperatura vode niža, a vreme pranja duže. Zato izuzetno prljavu odeću perite odvojeno.

Prirodne mešavine za čist veš

Soda bikarbona
Natopite odeću u smesi od 4 l vode i jedne šolje sode bikarbone, a za nekoliko minuta videćete kako se prirodna boja vraća na odeću.

Aspirin
Zdrobite 6 aspirina i dodajte ih u posudu sa vodom, a zatim potopite odeću u smesu na 30 minuta. Operite ih, kao i obično, na kraju, a mrlja će nestati.

Sirće i limun
Ovo je još jedna fenomenalna mešavina za mrlje na odeći – samo pomešajte sok od limuna i sirće sa svojim deterdžentom i operite odeću na uobičajen način. Iako je miris ove mešavine malo jači, brzo će ukloniti mrlje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.