U trendu

Jeftino i tako efektno: Na ovu stvar nikada ne biste pomislili, a skida sav kamenac sa tuš kabine

Održavanje vrata tuš-kabine čistima i sjajnima često je izazov, posebno kada se suočavate sa tvrdom vodom i naslagama sapuna koje se vremenom nakupljaju. Ova neprijatna pojava može učiniti da vaše tuširanje izgleda manje privlačno, ali postoje efikasni načini da se izborite sa ovim problemom.

Najpre, važno je razumeti zašto se vrata tuš-kabine toliko zaprljaju. Glavni uzrok prljavštine i zamućenosti su naslage tvrde vode, koje su uglavnom sastavljene od kalcijumovih naslaga. Redovno čišćenje vrata tuš-kabine može pomoći u prevenciji ovih naslaga, ali ponekad su potrebne dodatne mere kako bi se efikasno uklonile.

Domaća sredstva za čišćenje

Jedno od efikasnih rešenja koje su preporučili stručnjaci iz Taste of Home je korišćenje rastvora sirćeta i tečnosti za pranje sudova. Ovaj jednostavan, ali moćan rastvor može efikasno razbiti naslage kalcijuma i druge nečistoće.

Dodavanje limuna ili soli može dodatno poboljšati efikasnost čišćenja, dok istovremeno osvežava miris u vašem kupatilu.

Čelična vuna kao najbolji izbor

Međutim, šta raditi kada se mrlje čine trajnim? U takvim slučajevima, stručnjaci preporučuju upotrebu fine čelične vune. Ova vrsta čelične može se nabaviti u većim lokalnim prodavnicama po pristupačnoj ceni.

Iako neki mogu biti zabrinuti da bi čelična vuna mogla oštetiti staklo, zapravo je veoma efikasna i sigurna za upotrebu ako se pažljivo rukuje. Kružnim pokretima od vrha do dna, možete brisati vrata tuš-kabine sa limunom i suvom čeličnom vunom, što će pomoći u uklanjanju mineralnih naslaga i ostataka sapuna.

Nakon što završite sa čišćenjem, održavanje higijene je ključno kako biste sprečili ponovno nakupljanje naslaga. Preporučuje se brisanje vrata i sanitarija nakon svakog tuširanja, a vrata ostavite odškrinuta kako bi se omogućilo provetravanje. Takođe je korisno povremeno naprskati tuš sirćetom kako biste uklonili eventualne naslage i osvežili površine.

Sledeći ove savete i redovno održavajući vašu tuš-kabinu, možete uživati u čistim i blistavim vratima tuš-kabine bez mnogo napora.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.