U trendu

Jeste li znali da mašina za pranje veša ima jedno tajno dugme? Evo čemu služi

Svi smo imali onaj trenutak panike kada smo shvatili da smo nešto ostavili u džepu nakon što smo garderobu stavili u bubanj mašine, ali jedan korisnik TikToka podelio je video u kojem gledaocima otkriva“tajno“ dugme koji bi moglo da pomogne da spasite svoje stvari.

Zvezda društvenih medija Jeeves, koji sebe naziva Clean Freakz, voli da deli svoje najbolje trikove za čišćenje, a u novom videu otkrio je vrlo korisnu tajnu.

@jeeves_ny

You should know that there is a secret latch on your washing machine that will allow you to open the door at any time. This will also immediately end the wash cycle if it is running. I hope @Jackson’s  Twitter sees this To access it, open the bottom left lid and look for a small ring at the top corner. Grab a small tool and slide it from right to left. This is quite literally a string that opens the door. Oh and you should be emptying out the circular filter every few months too 😉 This should only be used in case of emergency or if your machine is malfunctioning and won’t release the door. For example, you loose power and do not want your clothing to get moldy. Your clothing will likely be very wet so I recommend running a drain and spin cycle to extract the water. I hope this helps #laundry #washingmachine #laundryhack #cleaning #cleaninghack #washingmachinehack #didyouknow #explained #laundrytips #drycleaner #secret #howto

♬ original sound – clean freakz

U snimku koji je dobio više od 5000 lajkova objasnio je: “Trebalo bi da znate da postoji tajni ventil na vašoj mašini za pranje veša koji će vam omogućiti da otvorite vrata u slučaju nužde ili ako je vaša mašina u kvaru.”

“Nalazi se odmah do filtera koji bi trebalo da čistite svakih nekoliko meseci”, prenosi Daily Star.

Ovaj praktični ventil pronaći ćete na dnu svoje mašine, možda s leve ili desne strane, a možda ćete morati da skinete i mali poklopac da biste ga videli.

“Ovo će odmah prekinuti ciklus i otvoriti vrata”, kažem Jeeves, ali upozorava: “Preporučujem ga samo u krajnjem slučaju ako se vaša mašina ne otvara.”

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar