U trendu

Kad isprobate ovaj trik, biće vam žao što ga niste znali pre: Neprijatne mirise iz usisivača oteraćete za par sekundi

Čestom upotrebom našeg usisivača dolazi do pojave neprijatnih mirisa koji iz njega izilaze, a miris je dovoljno loš da bi širio po kući u trenutku kada želimo da očistimo naš dom.

Ponekad, čak i ako praktikujemo čestu zamenu filtera, možemo se naći u situaciji da su neprijatni mirisi i dalje prisutni u našem usisivaču.

Međutim, dobro je znati da postoji jednostavan trik za rešavanje ovog problema za koji ćete zažaliti što niste znali mnogo ranije jer će vam uštedeti dragoceno vreme i novac.

Naime, prljavština i prašina se redovno nakupljaju u cevi usisivača. Dakle, ako ga ne čistite često, normalno je da će se neprijatan miris proširiti, a vaš uređaj će nakon nekog vremena biti u lošem stanju. Obavezno ga redovno čistite koristeći ove metode kako biste ga održali čistim i funkcionalnim kao što je bio prvog dana.

Nakon temeljnog pražnjenja i čišćenja filtera, potrebno je u njega staviti jedan ili dva jastučića od vate koji su prethodno natopljeni eteričnim uljem sa mirisom po želji. Nakon toga, prilikom usisavanja, skoro trenutno ćete osetiti svež miris.

Da bi usisivač bio svež, nije loše koristiti sodu bikarbonu, koja se mora staviti u filter vrećicu. Ako usisivač nema kesu, pospite dovoljno sode bikarbone direktno na pod i usisajte je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar