U trendu

Kad ovo pogledate uvek ćete spuštati poklopac WC šolje pre puštanja vode, garantovano (video)

Američki mikrobiolog Tim Call (32) otkrio je koliko je kupatilo prljavo pre i nakon puštanja vode u WC šolji. Napravio je eksperiment i zaključio da bi poklopac WC šolje morali spuštati pre puštanja vode.

On je želeo da sazna kako svakodnevne kupatilske aktivnosti utiču na kvalitet vazduha pa je zato testirao svoje kupatilo na bakterije. Ovaj eksperiment je podelio na društvenim mrežama.

@whatmightgrow

@rubin_allergy It looks like private home bathrooms don’t have a strong enough flush to send bacteria very far. For those wondering I have a Beneke brand toilet. #bacteria #bathroom #microbiology #timelapse #whatmightgrow

♬ Summer – Instrumental – Devinney

– Radim ovo jer me uvek zanimalo šta se razmnožava oko mene i želeo sam to vizuelno prikazati – rekao je Call.

Da bi otkrio koliko je kupatilo zagađeno pre i nakon puštanja vode stavio je Petrijevu činijicu na vodokotlić i ostavio poklopac šolje podignut 10 minuta. Prvo je testirao kvalitet vazduha pre puštanja vode, a zatim nakon obavljanja nužde i puštanja vode.

Pri puštanja vode činijica je sakupila samo dve bakterijske kolonije, a nakon pet bakterijskih kolonija.

– Ovaj put sam otkrio da vazduh nije ni približno tako prljav kao što sam mislio da će biti – priznao je i dodao da planira da ponovi test.

– Jako sam zainteresiran za povećanje veličine uzorka kako bih utvrdio je li ovaj test bio samo odstupanje ili vazduh u kupatilu nije ni približno tako prljav – rekao je Call.

Mnogi u komentarima nisu mogli verovati da ima onih koji puštaju vodu u WC-u bez spuštanja poklopca, piše New York Post.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar