U trendu

Kada perete zimsku odeću, ove dve stvari nikako ne stavljajte zajedno!

Koliko puta vam se desilo da se neka jakna deformisala od pranja ili da se džemper ukrutio i rasparao. Kako biste izbegli greške ili uništili omiljenu zimsku garderobu, posebno vaših mališana jer nju češće i peremo, evo jedan važan savet kako da sve operete bez greške.

Naime, eksperti smatraju da bi trebalo da izbegavate da u istom ciklusu perete više različitih vrsta dečije zimske garderobe. Dakle, ako perete jakne, onda ne ubacujte u isto vreme i džempere jer ćete u suprotnom dobiti džemper sa izvučenim vlaknima. Takođe, bitno je da koristite blage, tečne deterdžente, a veš mašinu podesite za pranje na lagan, nežniji ciklus ili program pranja hladnijom vodom.

Kada već spominjemo odvajanje različiti vrsta zimske odeće, onda šalove, kape i rukavice perite tako što ćete ih ubaciti u mrežastu vrećicu, zatvoriti je i onda ubaciti u mašinu za pranje veša. To će sprečiti pre svega zaplitanje šalova sa drugim odevnim predmetima i omogućiti da se dobro operu. Takođe, rukavice ćete lakše pronaći u bubnju nakon pranja, a izbeći ćete da premale rukavice začepe odvod mašine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.