U trendu

Kada vidite koliko je talog od kafe koristan u domaćinstvu, nikada ga više nećete baciti

Ako uživate u kafi, evo nekih ideja kako možete iskoristiti njen talog.

Osim što nas kafa puni energijom za sve dnevne obaveze, njen talog može biti od velike pomoći i za higijenu i za lepotu, ali i za gajenje cveća.

Saznajte kako možete da iskoristite ostatke kafe u svom domaćinstvu već danas.

Uklanja neprijatne mirise iz zamrzivača

Kako biste sprečili neprijatne mirise u zamrzivaču, stavite u njega suvu mlevenu kafu! Kafa će upiti mirise, zato je ubacite u prekrivenu činijicu sa rupama na poklopcu i ubacite u zamrzivač.

Promenite sadržaj činije svake dve nedelje jer njena moć upijanja s vremenom prirodno slabi.

Olakšava čišćenje kamina ili peći

Ako se spremate da očistite kamin, pre nego što se uhvatite metle, posipajte nakupljeni pepeo talogom kafe. Vlažnost će povezati sitne čestice prašine i sprečiti njihovo raspršivanje po stanu kad počnete da čistiti. Ovo je jednostavan način da sprečite nastanak još većeg nereda!

Pomaže u borbi protiv tvrdokornih mrlja

Ako nemate žičani sunđer, za dodatno ribanje zagorelih lonaca i šerpi, ali i prljavih tanjira, iskoristite talog kafe!

Podstiče rast cveća

Iskorišćena mlevena kafa i dalje je puna hranljivih materija koje se mogu upotrebiti kao đubrivo za biljke kojima odgovara kiseliji sastav tla.

Posipajte talog po zemlji na kojoj rastu grmovi ruža, rododendron, zimzelene biljke i kamelije i gledajte kako vaše biljke rastu.

Deluje kao odlično sredstvo za piling

Ukoliko pravite sapun u kućnoj radinosti, setite se mlevene kafe! Ne samo da će ukloniti neugodne mirise, komadići kafe delovaće kao nežan i mirisan piling. Uostalom veliki procenat anticelulit preparata sadrži kafu.

Eliminiše miris belog luka sa prstiju

Prilikom kuvanja neke namirnice mogu ostaviti jak miris na rukama. Čišćenje belog luka ili ribe pogotovo je problematično, pa uz sudoperu držite malo mlevene kafe, izribajte njome ruke i isperite ih vodom kako biste uklonili neželjene mirise, piše Telegraf.

Još jednu zanimljivu primenu taloga od kafe možete pogledati u videu ispod teksta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.