U trendu

Kako brzo i lako ukloniti mrlju od kafe na tepihu?

Kafa prolivena po tepihu može se činiti kao noćna mora, ali postoji jednostavan način kako da uklonite mrlju, bilo da se radi o tek prolivenoj kafi ili starijoj mrlji.

Iako čišćenje može potrajati neko vreme ili pak zahteva brzu reakciju, mrlja od kafe može se počistiti. Ali što se duže čeka, to će se kafa više upiti u vlakna tepiha.

Ipak, postoji nekoliko načina za uklanjanje mrlja od kafe, a najjednostavniji i najbrži je uz pomoć sastojka koji svi imamo kod kuće – alkoholnog sirćeta.

Ako ste kafu prolili pre nekoliko minuta, područje mrlje prekrijte sirćetom i potom krenite da trljate četkom namočenom u vodu. Mrlja bi trebalo vrlo brzo da nestane. S obzirom na to da sirće ima intenzivan miris, taj deo tepiha isperite još i toplom vodom i provetrite prostoriju.

Ova metoda čišćenja najbolje je rešenje ako je reč o tepihu svetlih boja jer ga neće ni na koji način oštetiti.

Kako ukloniti stare mrlje od kafe?

Uklanjanje svežih mrlja od kafe s tepiha obično je mnogo lakše nego starih. Za one stare biće potrebno samo malo više vremena i truda.

Kako bi mrlja „omekšala“, dodajte kuhinjsku so i pustite da stoji nekoliko sati. So pomaže da se istovremeno izvuče vlagu iz tepiha i jaki pigmenti kafe. Nakon toga odstranite so i operite toplom vodom.

Ako je mrlja posebno jaka, ponovite postupak još jednom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar