U trendu

Kako da bele čarape ponovo budu blistavo čiste: Pomoću 2 sastojka iz kuhinje izgledaće kao nove

Trik pomoću kog će vam bele čarape ponovo zablistati

Bele čarape najčešće izgledaju lepo samo dok su nove. Činjenica je da se zbog nežne boje lakše prljaju, ali i da ih je mnogo teže oprati od čarapa drugih.

Posle nekoliko nošenja i pranja, bele čarape nisu više privlačne, a postoji i jedna izreka: „Bilo koja bela čarapa vremenom će postati crna“.

Da ne biste proveravali ovu izreku, perite bele čarape i druge bele stvari češće nego šareni veš. Bele čarape treba prati posle svakog nošenja. Pre pranja obavezno izvrnite naopačke, tako da se prljavština brže oprosti od čarape.

Svi znamo koliko je teško da bele čarape zapravo ostanu bele i koliko brzo poprime ružan sivkast ton, a često ih je nemoguće uopšte oprati tako da ne ostanu fleke i mrlje na njima.

Pre nego što ih bacite i krenete u kupovinu novih, možda je bolje da isprobate trik koji se munjevito širi internetom.

Veoma je jednostavan, a gotovo sigurno sve što vam je potrebno već imate u kući.

Napravite pastu od dve kašike sode bikarbone, dve kašike 3% hidrogena i dva dl ključale vode. Kada sve ovo zajedno pomešate, potopite čarape i ostavite ih 20 minuta. Potom ih istrljajte, isperite i oduševićete se rezultatom, piše Danas.rs.

@kozenazeni

Imate problem sa pranje belih čarapa? 🤷🤷 Rešenje je tu. Super trik da bele čarape budu zaista bele..💃💃 Sačuvajte, zatrebaće sigurno. #kućnisaveti #kućnisavjeti #prirodnideterdzent #pranjeveša #beliveš #belečarape #flekenaodeci #odjeća #pranjerublja #savjetizadom #trikzaciscenje

♬ Love Storry – MANDAVAKA

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.