U trendu

Kako da lako i bez upotrebe hemije otpušite začepljene odvode

Neprijatna situacija u vašem domu – začepljeni odvodi: lavabo, kada, tuš kabina, wc šolja, sudopera. Većina ljudi koja se susrela s tim problemom bila je više ili manje uspešna u svojim pokušajima, upotrebljavajući hemijska sredstva.

Danas je najlakše kupiti različita hemijska sredstva koja otapaju odvode, ali zbog svoje jačine, vrlo lako mogu oštetiti sanitarne površine, takođe zagađuju okolinu, a mogu da štete i vašem zdravlju. Ali, rešiti ovaj problem možete na prirodan i bezbedan način.

Dakle, ako se desio problem sa začepljenim odvodima, predlažemo da isprobate sebe u ulozi vodoinstalatera. Ali, neće vam biti potrebni specijalni alati za rad, već obična soda bikarbona i limunska kiselina (limuntus).

Soda bikarbona i limuntus je odlična prirodna kombinacija, koja je spasila hiljadu sudopera, lavaboa, kada, wc šolja, tuš kabina.

– Pre nego sto započnete proces otpušavanja začepljenog odvoda, oslobodite se suvišne vode iz sudopere, lavaboa ili drugih sanitarija.
– Nakon toga, naspite u začepljeni odvod pola čaše limuntusa i istu količinu sode bikarbone.
– Tankim mlazom sipajte toplu vodu, otprilike jednu času.

Videćete hemijsku reakciju između sode i limunske kiseline u vidu penušanja. Ova mešavina će rastvoriti sitne deliće hrane, masnoću, kosu, očistiti od ostalih nečistoća i bakterija, što će sprečiti širenje neprijatnih mirisa. Posle desetak minuta pustite vruću vodu da ispere odvod. Ako niste uspeli sa prvim pokušajem, ponovite postupak još jednom.

Limuntus i sodu bikarbonu možete iskoristiti za brzo i efikasno čišćenje sudopere i produžiti rok trajanja svojoj veš mašini.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar