U trendu

Kako da mašina za pranje sudova bolje pere i traje godinama: 1 sastojak uklanja svu nečistoću

Zbog velikog broja obaveza, mašina za sudove često biva zapostavljena, a setimo se da je treba održavati tek kada osetimo neprijatan miris iz mašine ili vidimo da posuđe ne izlazi blistavo čisto kao pre.

Kamenac, ostaci hrane i naslage od tableta i drugih proizvoda za pranje ostavljaju tragove, a vremenom efekat mašinskog pranja slabi.

Međutim, i za to postoji rešenje koje se, kao i obično, nalazi u prirodi.

Za uklanjanje ovih problema najbolje je koristiti limun. Limunska kiselina čisti kamenac, a pritom posuđe ostavlja neverovatno čisto i blistavo.

Dovoljno je da polovine iskorišćenih limunova, dakle bez soka i semenki, stavite na gornju policu u mašini za pranje i operete sudove prema uobičajenom postupku.

Osim što će pomoći u uklanjanju kamenca i boljem pranju sudova, na ovaj način smanjujete kuhinjski otpad. Čak i ukoliko niste stigli da iskorsitite limun pre nego što se pokvario, u posudu iscedite sok, pa i nju, ali i koru stavite u mašinu i operite sudove, piše Telegraf.rs.

Treba napomenuti da semenke izostavite, budući da se one mogu sasušiti, nagomilati, pa i zaglaviti u odvodima mašine.

Ovaj trik koristite povremeno, jer nekontrolisana upotreba limuna i njegovog soka, tačnije kiselost, može da utiče na gumu na vratima ovog kuhinjskog aparata. Dovoljno je jednom mesečno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (2)