U trendu

Kako da neutrališete miris hrane posle kuvanja, jedan začin čini čuda

Miris hrane zaista može da otvori apetit, ali ponekad, ako potraje, može da predstavlja problem.

Evo nekoliko načina da neutrališete miris hrane.

1. Zatvorite vrata ostalih prostorija dok pripremate hranu. Tkanina odmah upija masnoću i mirise, pa je zato najbolje da zatvorite vrata spavaće sobe, predsoblja i dnevne sobe dok pripremate specijalitete. Na taj način ćete sprečiti da nameštaj ili odeća upiju mirise.

2. Uključite aspirator ili održavajte protok vazduha  u kuhinji. Najbolji način da sprečite zadržavanje mirisa je da vam kroz kuhinju stalno cirkuliše vazduh. Ne zaboravite da češće menjate filtere na aspiratoru, a  dok kuvate možete držati prozor otvorenim.

3. Odmah počistite i operite kuhinju. Kada završite s pripremom hrane, operite posuđe koje ste koristili, ali i radnu površinu i šporet.

4. Prokuvajte omiljene začine. Stavite šipku cimeta, karanfilić ili koru citrusa u posudu sa vodom i stavite da prostruji na blagoj vatri. Ovi prijatni mirisi će neutralisati zaostale mirise hrane.

5. Ostavite posudu sa sirćetom, sodom bikarbonom ili mleveom kafom preko noći. Kako bi se neutralisali mirisi hrane koju ste pripremali, na radnu površinu stavite posudu sa sirćetom, sodom bikarbonom ili mlevenom kafom i ostavite je preko noći. Do jutra će nestati neugodni mirisi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.