U trendu

Kako da peškiri ponovo budu mirisni i mekani: Umesto omekšivača, u veš mašinu dodajte ovaj sastojak

Korišćenje omekšivača može napraviti više štete nego koristi, a pogotovo kada su u pitanju peškiri

Nema ništa gore nego kada hoćemo posle umivanja da se obrišemo peškirom, a on nije mekan, čak je i toliko grub da imamo osećaj da nam „struže“ facu.

Lora de Bara, žena koja na društvenim mrežama često objavljuje isprobane savete za čišćenje i održavanje higijene u domu, otkriva gde grešimo i kako da vratimo mekoću peškirima.

– Ako su vam peškiri grubi i kruti posle pranja, to je zbog nagomilanih proizvoda na vlaknima peškira. Oni prirodno imaju veliku moć apsorpcije, pa prilikom pranja ne budu dobro isprani, a to se dešava ako je veš mašina prepuna ili ste stavili previše omekšivača. On će se zadržati na vlaknima peškira, zbog čega više neće dobro upijati i biće grubi na dodir – rekla je ona.

– Ubacite peškire u mašinu bez omekšivača. Dakle, ubacite ih normalno u bubanj, a umesto omekšivača sipajte dve šolje sirćeta. Sirće je prirodni čistač, tako da će skinuti sve proizvode sa vlakana peškira. Takođe, eliminisaće mirise, a dobro je i za mašinu“, kaže ona, dodajući da peškire sirćetom ne perete na temperaturi višoj od 60 stepeni jer voda treba da bude mlaka, ne vrela – dodala je Lora.

Ako i posle toga budu opet grubi, potrebno im je još jedno takvo pranje, i dodaje da pre nego što stavimo da se peškiri suše obavezno ih protresemo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar