U trendu

Kako da s naočara uklonite sitne ogrebotine: Domaće sredstvo od 2 sastojka odmah rešava oštećenje

Kada govorimo o naočarima koje se grebu, zapravo se misli na njihovo staklo, a ne na okvir, iako ni okvir nije imun na oštećenja. Ogrebotine koje je moguće popraviti su uglavnom male i nastaju usled svakodnevnog korišćenja.

Pre svega, naočare isperite toplom vodom, a onda pomoću krpe od mikrofibera obrišite prljavštinu ili prašinu. Potom napravite i sredstvo kojim ćete ukloniti ogrebotine.

Dve kašike sode bikarbone pomešajte sa malo vode, da dobijete gustu pastu. Potom uzmite čistu krpu od mikrofibera i nežno utrljajte smesu na stakla.

Posle toga, stakla isperite još jednom i obrišite suvom krpom.

Kako da sprečite ogrebotine

Odlaganje naočara u odgovarajuće futrole se podrazumeva, ali treba imati i još neke stvari na umu.

Recimo, budite pažljivi kada skidate naočare i hvatajte ih samo za okvir. Na ovaj način izbegavate da ih slučajno ogrebete. Uz to, skidanje naočara sa obe ruke osiguraće da vam ne ispadu i oštete se.

Naočare nikada ne stavljajte staklima nadole, već obrnuto. Osim toga, siguran položaj za njih je da otvorenim držačima rama budu položenim na ravnu površinu, ali naopačke, jer je ovo najstabilniji položaj za odlaganje naočara.

Čistite ih odgovarajućim materijalima

Umesto da obrišete naočare o košulju, salvetu ili peškir, koristite mekanu krpicu koju uglavnom dobijate uz naočare, ali se može i posebno nabaviti.

Drugi materijali su abrazivniji, što bi moglo da uzrokuje da nesvesno izgrebete naočare.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.