Kako da se rešite korova bez hemije? Pomešajte samo 3 sastojka i gledajte kako nestaje jednom zauvek

Rešite se upornog korova na najjednostavniji način

Dolaskom toplog vremena mnogi su se posvetili poslovima i obavezama u baštama i vrtovima. Međutim, ono što ih najviše nervira u tim trenucima jeste korov koji se teško čupa a i stalno vraća.

Korov može da upropasti svaki travnjak, a često tome i sami doprinesemo zato što se ne pridržavamo osnovnih pravila za njegovo održavanje.
Za njegovo uklanjanje obično se koriste različite hemije, koje ni najmanje nisu dobre za naše zdravlje, ali došao je kraj i tome. Ako ne želite da koristite otrovne hemikalije za uništavanje korova, pokušajte sa jednostavnim sredstvom koje možete napraviti sami.

Za pripremu će vam biti potrebno:

  • 1 litar belog, alkoholnog sirćeta
  • 3 kašike soli
  • 3 kašike deterdženta sa sudove i
  • bočica sa raspršivačem.

Priprema:

Sipajte so u sirće i mešajte dok se ne rastopi pa dodajte deterdžent i sve sjedinite. Sipajte u bocu sa raspšivačem i prskajte po korovu. Najbolje je da to radite u podne, kad je sunce najjače.

Ovo sredstvo može da ubije i druge biljke a ne samo korov pa ga nemojte koristiti u cvetnim lejama. Najbolje je za iskorenjivanje neželjene trave na stazama, oko trotoara i drugih betonskih ili kamenih površina u dvorištu, piše Stil.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.