U trendu

Kako da uklonite miris psa iz doma

​Većina pasa ima specifičan miris. Kod nekih vrsta on je jedva primjetan dok kod drugih, najčešće većih i dugodlakih pasa, on može biti poprilično izražen.

Ako se ne tretira na vreme i na pravi način, miris psa može da se uvuče u svaki deo vašeg doma i da postane intenzivan. Saznajte kako maksimalno ukloniti miris psa.

Prvi korak

Pripremite prostor za generalno čišćenje koje započinje usisavanjem. Uklonite sve tkanine s nameštaja i dobro ih istresite ili pak usisajte te sklonite u kupatilo i pripremite za pranje. Detaljno usisajte sve podove, tepihe i nameštaj kao i prostor ispod nameštaja gde se najčešće nakupljaju dlake vašeg ljubimca.

Drugi korak

U mašinu za pranje veša stavite svu ćebad, jastučiće i ostale detalje napravljene od tkanine jer one najlakše upijaju neugodne mirise. Predmete operite na laganoj temperaturi s deterdžentom za osetljivo rublje.

Treći korak

Nakon što ste uklonili sve materijale, sodu bikarbonu posipajte po svim površinama od materijala poput tepiha i sedećih garnitura, a onda zrnca dlanom, metlicom ili četkom raširite po cijeloj površini. Ostavite da soda bikarbona odstoji preko noći i upije sve mirise i vlagu. Ujutru, usisavačem usisajte prašak sa svih površina.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar