U trendu

Kako da uklonite pukotine i ogrebotine na parketu: 1 sastojak iz kuhinje kao od šale rešava stvar

Genijalan trik za uklanjanje pukotina i ogrebotina na parketu

Na internetu se mogu naći razni trikovi za čišćenje i saniranje, a jedan se odnosi na uklanjanje pukotina i ogrebotina.

Ako vas nerviraju ogrebotine ili pukotine na vašem drvenom parketu, domaćice tvrde da imaju odličan trik za rešavanje ovog kućnog problema. Naime, mnogi vole da pribegnu uradi sam brzopoteznim rešenjima, koja su nekad efikasna, nekad ne, ali za mnoge nema štete isprobati ih.

Što se tiče ovog trika koji se širi internetom, navodi se da vam je potrebna jedna namirnica, koju verovatni svi imaju kod kuće.

U pitanju su ostaci majoneza, a koristi se prilično jednostavno.

Naime, majonez se sipa na krpu ili peškirić, a onda se njima protrlja ogrebotina, odnosno, majonez se nanese preko nje. Ako su u pitanju pukotine, onda se majonezom one popune i ukloni se višak.

Navodi se da treba sačekati od pola sata do nekoliko dana, a da se onda može, u zavisnosti od tipa drveta, desiti rešenje.

Kako se navodi, majonez je guste strukture, a treba mu vremena da se upije u drvo, a takođe je masna namirnica, puna ulja i proteina. Zbog toga bi drvo trebalo da nabubri i da se oštećenja regulišu.

Ako postoje ostaci majoneza koji se nisu upili u drvo, obrišite ih, pa lepo prebrišite ili ispolirajte parket.

Kako se navodi na sajtu The Kitchn, majonez se može koristiti i za vodene mrlje ili tragove od vode na drvenim podovima i nameštaju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar