Kako da vam dom izgleda modernije: Ova 3 jednostavna trika transformisaćete svaki enterijer

I najmanje promene mogu imati veliki uticaj na vaš enterijer. Svaka promena u uređenju enterijera sa sobom donosi i neku novu energiju, podsticaj i motivaciju koja vas pokreće. Ako trenutno niste spremni na velike radove, postoje jednostavniji načini da vaše prostorije dobiju novu svežu notu i uneste duh modernizma u svoj dom.

Za ove trikove neće vam trebati mnogo ulaganja, a efekt će biti primetan odmah, piše Journal.rs.

1. Zaboravite belu boju zidova

Prvi i najveći savet jeste da zaboravite na belu boju zidova. Vreme je da zaista skupite hrabrosti i otkrijete svet boja. Oni koji podržavaju stereotip da boje zatvaraju prostor, sigurno nisu istražili moć koja se krije iza dobre boje zidova. Ako ste početnik u krečenju, savetujemo da počnete od svetlijih i veselijih nijansi. Ali, naš savet su definitivno zagasitije nijanse koje su već godinama popularne u uređenju enterijera. Takođe, uvek se možete igrati i tako pojačati dinamiku svog doma – okrečite samo jedan deo zida ili ipak samo jednu prostoriju.

Savet više, plafon uvek ostaje beo!

2. Dominantnost umetnina velikog formata

Što veće slikarsko platno u enterijeru – to bolje. Umetnine velikih formata preuzeće dominaciju u prostoru i na taj način će ostaviti jak efekt na svakoga ko uđe u vaš dom. Postoji ustaljeno mišljenje da veliki formati slika zatvaraju prostor, ali to u praksi nije tačno. Jedan efektan komad umetničkog dela na zidu biće dovoljan. Ako slike nisu vaš omiljeni izbor, okrenite se printevima velikih formata koji takođe mogu efektno izgledati u enterijeru.

3. Kupite komad većeg nameštaja u trendi boji

Ako tražite komad nameštaja u boji, predlažemo da počnete od pristupačnih sofa. Osim toga, isti efekt možete postići i tepihom u nekoj jarkoj boji, ali i komodom neočekivanog kolorita. Ono što je važno da znate jeste da ne postoje boje koje se ne slažu, samo je pitanje načina na koji ćete ih kombinovati. Naš savet je da se držite color blocking tehnike ili da se odlučite za monocolor varijantu – tako sigurno nećete pogrešiti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.