U trendu

Kako da vam u kući bude toplije: Ovaj trik s toalet papirom može vam uštedeti i 50 evra na grejanju

Zima je stigla i mnoga domaćinstva koja nisu priključena na toplanu već razmišljaju kada da uključe grejanje kako bi uštedeli, piše The Sun.

Inflacija i dalje snažno pogađa mnoge porodice. Imajući ovo na umu, važno je preduzeti sve moguće korake da troškovi energije budu što niži. Stručnjak za kotlove i grejanje Tajron Ekrem otkrio je da ima pametan mali trik da uštedi novac.

Ako niste sigurni odakle promaja dolazi u vašem domu, postoji trik koji možete isprobati da koristite toalet papir, rekao je on, napominjući da bi to trebalo da vam pomogne da odredite na kojim oblastima treba da radite da biste pokušali da zaustavite promaju.

– Uzmite dve rolne bilo kog toalet papira i skinite jedan sloj tako da vam ostane jedan tanak list. Nežno ga držite oko prozora ili vrata. – Promaja će ili usisati toalet papir ili će vam, ako dođe iznutra, izduvati toalet papir iz ruke, rekao je on.

Jednostavan način da uštedite novac

– Ovo je stari trik koji je neverovatno efikasan i potpuno bezbedan. Možete ga koristiti u celom domu, što će vam pomoći da odredite koje oblasti treba da date prioritet za zaštitu od promaje. Samo prethodno zatvorite sve prozore i vrata i isključite sve uređaje koji mogu izazvati strujanje vazduha, istakao je Tajron.

Kada utvrdite odakle dolazi promaja, Tirone preporučuje da zalepite izolacionu traku (gumena traka) na otvore oko prozora i vrata. – Može da spreči ulazak hladnog vazduha, rekao je.

Prema Energy Saving Trust-u, ovo bi moglo da vam uštedi više od 50 evra godišnje na vašim računima za grejanje.

– Kada je u pitanju pravilno zagrevanje vašeg doma, promaja može biti veoma problematična. Ovo je zaista lak način da uštedite novac na računima, rekao je Tajron.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (3)