U trendu

Kako da zablistaju stakla tuš kabine: Dovoljan je samo ovaj sastojak i nestaje sav kamenac

Koliko god i čime ribali, naslage kamenca čine da staklo izgleda izlizano i zamrljano, a glavni razlog je „tvrda voda“, puna kalcijuma, magnezijuma i drugih minerala. Kada se nakupi kamenac, čak i najčistije kupatilo izgleda prljavo i neuredno, a njegovo uklanjanje nije tako jednostavno kao čišćenje ostalih površina u domaćinstvo. Ali za to postoji sjajno DIY rešenje, a potrebna su samo dva sastojka koja imate u kuhinji – sirće i soda bikarbona.

Kako očistiti tuš kabinu?

Počnite tako da navlažite staklo, idealno raspršivačem, ali koristite bilo koju metodu – bitno je samo da je mokro. Potom u bočicu s raspršivačem sipajte alkoholno sirće i dobro pošpricajte staklo na mesta gde ima kamenca i ostavite da odstoji barem desetak minuta.

Ako su naslage deblje i postojanije, ostavite ga još duže – male su stvari te koje čine razliku i savet zlata vredan. Većina ljudi poprska sirće i odmah krene da riba, ali ovoj kiselini potrebno je malo vremena da počne da deluje i otopi kamenac.

Nakon toga grubu stranu sunđera umočite u toplu vodu, zatim u sodu bikarbonu i počnite da ribate staklo. Soda bikarbona će delovati kao abrazivno sredstvo, dok će sirće otopiti mrlje od „tvrde vode“ i sav talog od sapuna koji se nakupio na staklu.

Trljajte dok ne budete zadovoljni izgledom stakla, zatim isperite toplom vodom. Nakon toga obrišite suvom krpom i ispolirajte sredstvom za čišćenje stakala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Пошаљи коментар