U trendu

Kako da zavese odbijaju prašinu: Zbog ove super cake više nećete morati da ih peglate

Većina ljudi ne pere zavese onoliko često koliko bi trebalo, ali kada biste znali koliko se prašine u njima nakupi velikom brzinom, sigurno biste promenili ovu praksu.

Jedan od razloga zašto se pranje zavesa često odlaže jeste skidanje i vraćanje na karnišu, što je mnogima zahtevno, pa im je lakše da jednostavno „još malo sačekaju“. Drugi razlog je gužvanje – zavese su obično veoma dugačke i široke, te njihovo peglanje iziskuje vreme, živce, a možda i malo veštine.

Ipak, uz dva sjajna trika, pranje zavesa vam više neće predstavljati problem, a moći ćete malo i da odložite pranje, jer vam otkrivamo i kako da odbijete prašinu od vaših zavesa!

Prvo i osnovno, zavese u veš mašini treba prati isključivo onda kada ste u mogućnosti da ih izvadite iz mašine i okačite čim se ciklus pranja završi. Dok su mokre, težina će ispraviti zavese i uopšte neće biti potrebe za peglanjem, piše Lepa&srećna .

Tu je i trik koji sprečava taloženje prašine u vašim zavesama – sve što treba da uradite jeste da oprane i osušene zavese naprskate lakom za kosu. On će ih učiniti čvršćim i zagladiti eventualne neravnine ako su negde ostale, a pritom će napraviti svojevrsni zaštitni sloj koji će neko vreme odbijati prašinu, te možete mirne duše da odložite pranje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.