U trendu

Kako najlakše očistiti rešetku od roštilja? Uz ovo masnoća nestaje za tren oka

Lepo vreme je idealan razlog za pripremu roštilja i druženje sa najmilijima.

Međutim, pre nego što zapalite vatru i bacite meso na roštilj, potrebno je očistiti roštilj od ostataka masti i prljavštine.

Kako očistiti rešetku za roštilj

Ko je bar jednom očistio rešetku za roštilj zna koliko je to zahtevno i naporno, pogotovo ako je niste čistili od prošle sezone i sada morate da uklonite masnoću koja se zalepila za rešetku.

Pre nego što posegnete za hemikalijama, stručnjak za čišćenje Kris Bonet deli neobičan trik kako da očistite roštilj pivom.

On je dodao da bi pivo delovalo još bolje ako roštilj zagrevate 10 minuta, a zatim prelijte pivo preko roštilja i sačekate da se masnoća i ostaci hrane sami odvoje sa roštilja.

„Uzmite metalnu žicu za ribanje ili četku i dobro izribajte rešetku kao i ostatak roštilja. Obavezno nosite zaštitne rukavice da ne biste povredili prste tokom ribanja. Nakon ribanja rešetke, isperite je sa malo tople vode da biste je uklonili sve prljavštine i ostataka piva, dodao je.

Prljav roštilj izaziva bolesti

Lekari upozoravaju da prljavi roštilj može da postane leglo bakterija poput ešerihije koli i salmonele, koje se tokom pečenja na roštilju mogu preneti na meso i ozbiljno ugroziti zdravlje.

Osim toga, ako roštilj ne čistite redovno, skratićete mu životni vek. Preporučuje se da se bar rešetka za roštilj opere posle svakog pečenja mesa, piše Dejli mejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.