U trendu

Kako napuniti mašinu za pranje sudova? Mnogi to rade pogrešno, ovo je jedini ispravan način

Znate li da postoji ispravan način na koji bi trebalo da punite mašinu za pranje posuđa?

U nastavku pročitajte koji je to kako biste izbegli najčešće greške zbog kojih vam je mašina obično pretrpana, a suđe nedovoljno dobro oprano.

Stavite šoljice, čaše i posude licem prema dole na gornju policu. Na taj način će se bolje očistiti, jer će prljavi deo biti direktno okrenut prema izvoru vode i neće skupljati male lokvice vode, navodi Real simple.

Plastično posuđe, posebno ono koje je od tanjeg materijala, trebalo bi takođe da ide na gornju policu jer se element za grejanje obično nalazi na dnu mašine za pranje posuđa.

Tanjiri, posude za posluživanje i drugi veliki predmeti trebalo bi da se ređaju na donjoj polici, a sve što je glomazno bi trebalo da bude okrenuto prema zadnjoj strani mašine radi bolje raspodele težine.

Nagnite stvari pod uglom kako se voda ne bi skupljala na konkavnim površinama. Što se tiče pribora za jelo, viljuške i kašike bi trebalo da budu okrenuti prema gore kako bi najprljaviji deo bio izložen vodi.

S druge strane, noževi koji se mogu prati u mašini za pranje posuđa trebao bi da budu usmereni prema dole radi sigurnosti, kako se ne biste slučajno posekli tokom pražnjenja.

Čaše za vino takođe možete prati u mašinu i to tako da ih okrene prema dole i smestite na gornju policu. Kada perete čaše za vino i drugo osetljivo posuđe, pazite da između njih postoji razmak kako se ne bi dodirivali tokom ciklusa pranja.

Pre nego što započnete ciklus, lagano protresite fioke mašine. Dobro je ako čujete zveckanje, ali ne sme biti lupanja i udaranja osetljivog posuđa jedno od drugo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar