Kako očistiti bubanj veš mašine za samo 5 minuta: Sve nečistoće i kamenac nestaju bez imalo ribanja

Prljavština iz bubnja veš mašine može negativno da se odrazi na kvalitet uređaja, tačnije njenu dugotrajnost i kvalitet pranja. Zbog toga je potrebno s vremena na vreme dezinfikovati i dubinski očistiti mašinu za pranje veša.

Među mnogim načinima za eliminisanje kamenca i neprijatnih mirisa, nedavno se na Fejsbuku pojavio genijalan trik jedne domaćice koja tvrdi da uz pomoć tablete za mašinsko pranje sudova možete da osvežite svoju veš mašinu i odstranite sve nečistoće, piše Telegraf.

,,Pre uključivanja mašine ubacite četiri tablete za pranje sudova u veš mašinu i podesite visoku temperaturu. Za samo pet minuta primetićete male smeđe čestice i voda će postati braon“, napisala je u objavi.

Iako je internet publika ostala zadivljena rezultatima, pojedinci su izrazili sumnju u ovu vrstu čišćenja zbog opasnosti koju može da donese korišćenje proizvoda koji nije predviđen za tu upotrebu.

Stručnjaci su tako nagovestili da svaki model i vrsta mašine za veš zahtevaju različitu vrstu upotrebe, pa samim tim i čišćenja. Kod nekih se ne preporučuje korišćenje koncentrovanih izbeljivača, odstranjivača fleka i sredstva na bazi ugljovodoničnih rastvarača, poput petrola, jer mogu da izazovu oštećenja uređaja.

Samim tim eksperti ističu da bi trebalo da budete oprezni, a kao najpovoljniji i najefektniji način za čišćenje navode sodu bikarbonu i limun.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.