U trendu

Kako očistiti frižider iznutra: Tajna je u sastojcima koje već imamo u kuhinji

Ništa ne nervira ženu više od prljavog frižidera sa neprijatnim mirisom, a da ne govorimo o pokvarenim ostacima hrane! Da bi se izbegla sramota, potrebno je redovno prati frižider i kontrolisati njegov sadržaj. Kako očistiti frižider? Morate li to često da radite?

Kada sređujete sadržaj frižidera, bacite sve namernice kojima je istekao rok trajanja i napred stavite namernice sa kraćim rokom upotrebe da biste ih prve iskoristili.

Pranje frižidera je težak zadatak. Koliko često perete frižider? Budimo iskreni … većina nas se ovo retko radi. Čišćenje i osvežavanje frižidera jednako je važno kao i brisanje prašine, pogotovo jer unutra ima hrane! Frižider možete oprati deterdžentima namenjenim za čišćenje ove vrste uređaja ili koristiti kućne metode i proizvode koje ćete sigurno pronaći u svom domu.

Sirće je lek za svako zlo
Topla voda sa malo tečnosti za pranje posuđa savršena je za pranje frižidera. Ako ne želite da koristite deterdžent ili želite da isprobate novu metodu, preporučujemo … pranje frižidera sirćetom.

Sirće pomešano u jednakim razmerama sa vodom odličan je način da uklonite neprijatne mirise iz frižidera i dezinfikujete ga. Da biste sprečili rast plesni, prethodno oprani frižider obrišite samo sirćetom. Koristite ne samo meku krpu, već i neko pomagalo da dođete do teško dostupnih mesta. Na taj način ćete se osloboditi više buđi i prljavštine nego samo sa krpom. Počnite sa pranjem frižidera od vrha do dna. Takođe možete koristiti sirće pomešano sa vodom – samo pomešajte 3 šolje mlake vode sa 1 šoljom sirćeta, a zatim obrišite sve police i delove frižidera iznutra.

Osim pranja frižidera, ne zaboravite da ga redovno osvežavate

Takođe je potrebno paziti da se mirisi hrane koja se tamo skladišti ne mešaju u frižideru. Postoje dva načina za to: soda bikarbona ili mlevena kafa. Stavite posudu sa izabranim proizvodom u frižider – videćete koliko dobro upija mirise!

Domaći načini osvežavanja frižidera odlični su jer ne sadrže veštačke supstance.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.