U trendu

Kako očistiti peglu od zalepljenih ostataka odeće: 2 stvari su vam potrebne i kućni aparat će biti kao nov

Ako slučajno tokom peglanja na jačoj temperaturi na dnu pegle zalepite ostatke odeće, trebalo bi to odmah da očistite.

Evo kako očistiti „spaljenu“ peglu:

Prvo skinite preostalu tkaninu

Isključite peglu iz struje i pustite ju da se ohladi. Upotrebite pincetu kako biste uklonili sve komade tkanine ili materijala koji su se zalepili za metalnu ploču.

Ako se iz nekog razloga na ploči nalazi otopljena plastika, isključite peglu i pustite da se ohladi, a zatim je stavite metalnom stranom prema dole u posudu s kockama leda. Nakon što se plastika stvrdne (preskočite led ako je plastika tamo neko vreme), ostružite je plastičnim nožem. Obrišite ploču vlažnom krpom kako biste uklonili sve preostale ostatke.

Kako da na najbrži način očistite peglu?

Pre svega, treba napomenuti da prilikom svakog korišćenja koristite destilovanu vodu.

Počnite prvo od najjednostavnijeg koraka.

Uzmite vlažnu krpu od mikrofibera, sipajte deterdžent za sudove i pređite preko metalne ploče pegle. Priznajte da ste ranije tražili teža rešenja, ali ono prosto vam je bilo ispred očiju. Ipak, ukoliko imate tvrdokornije mrlje, biće dovoljno malo sode bikarbone i prebrišite.

S druge strane, ima još jedno rešenje: ako su vam naslage jake i ne skidaju se jednostavnim čišćenjem, onda na red dolazi belo sirće i nekoliko štapića za uši. Krajeve štapića za uši natopite sirćetom (možete koristiti i vatu ili tupfer) i pređite preko metalne ploče pegle, piše „Creek line house“. Ubrzo ćete videti da se naslage skidaju čak i one tvrdokorne. Iako će vam delovati da ste ih se rešili, probajte još jednom, „drugi krug“.

Sirće će pomoći da naslage omekšaju i onda, logično, lakše uklone. Ukoliko planirate da menjate četkicu za zube, onda bi mogli i njome malo da potpomognete čišćenju rerne. Kada to uradite, upalite peglu i pritisnite dugme za paru. Ona će „razneti“ mineralne naslage upravo zbog sirćeta, a posle toga možete prebrisati krpom od mikrovlakana.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.