Kako očistiti PVC vrata i prozore: Tragovi masnoće i žute fleke nestaju kao od šale uz samo 1 sastojak

PVC stolarija zahteva dodatnu negu jer plastika brzo požuti i lako upija masnoću

Čišćenje kuće može biti zahtevan posao, a svaka domaćica zna koliko im samo brisanje prozora i vrata oduzima vremena. Kako je u većini domova danas ugrađena PVC stolarija, ona zahteva dodatnu negu jer plastika brzo požuti i lako upija masnoću.

Hemikalije koje uklanjaju i najupornije mrlje kao da nikakav uticaj nemaju na PVC. Zbog toga su brojne domaćice krenule u potragu za alternativnim metodama čišćenja. Jedno od njih je i sok od limuna.

Sve što je potrebno jeste da iscedite jedan limun direktno na vrata, na onim delovima gde je plastika promenila boju ili gde se isprljala. Sačekajte da deluje 3-5 minuta. Nakon toga uzmite krpu od mikrofibera i istljajte njom. Kada se mrlje uklone, uzmite pamučnu vlašnu krpu kako biste uklonili tragove limunovog soka. Može u tu svrhu koristiti i običan kuhinjski ubrus.

Ukoliko želite da pojačate efekat čišćenja, limunov sok možete pomešati sa solju, zajedničkim delovanjem ukloniće i najupornije fleke koje su se nataložile na vašim PVC vratima. Isti postupak možete primeniti i na PVC prozorima.

Limunova kiselina uklanja fleke sa vrata

Ukoliko baš želite da budete temeljni možete dodati i nekoliko kašika belog sirćeta i naravno srazmernu količinu vode. I na kraju najlakši fizički posao čišćenje. Za odmoriti od svakodnevnog stresa i promišljanja kako preživeti sa malim budžetom  čistite stolariju i odmarajte, piše Najžena.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.