U trendu

Kako očistiti veš mašinu od kamenca i neprijatnog mirisa: Zasijaće kao nova pomoću samo 3 sastojka

Nema ribanja ni trljanja, bukvalno se samo čisti

Verujemo da skoro svaka domaćica redovno održava svoj dom. Međutim, često se desi da u neke kutke skoro nikada ne zaviri i ne očisti.

Jedno od takvih mesta je i mašina za veš. Ona je zbog svih hemijskih proizvoda koji se stavljaju u nju puna kamenca, a često ne izostaje ni neprijatan miris.

Ako primećujete razliku u mirisu opranog veša ili mašina ne radi jednako dobro kao pre, bilo bi poželjno da isprobate jednostavan trik koji će vas rešiti ovih muka.

Pre nego što započnete čišćenje za koje će vam biti potrebno samo alkoholno sirće, alkohol i soda bikarbona, trebalo bi da detaljno obrišete pregrade u koje sipajte prašak i omekšivač.

Ukoliko se fioka sa pregradama vadi, izvadite je. U bočicu sa raspršivačem sipajte 100 ml sirćeta i poprskajte na mesto gde se inače nalazi fioka.

Operite je toplom vodom i poprskajte sirćetom, pa je vratite na mesto i u pregradu u koju inače stavljate omekšivač sipajte malo sirćeta, a u druge dve pregrade stavite sodu bikarbonu u meri u kojoj inače stavljate prašak.

U bubanj veš mašine sipajte oko 50 ml sirćeta, pa je uključite na 90 stepeni.

Kada mašina završi, otvorite vrata veš mašine, ostavite ih tako 10 minuta, pa naprskajte alkohol u bubanj i detaljno obrišite pamučnom krpom unutrašnjost mašine.

Postupak je poželjno ponavljati jednom mesečno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar