U trendu

Kako odabrati savršene zavese za dnevnu sobu: Samo primenite ovih 5 jednostavnih saveta

Zavese su ne samo estetski dodatak enterijeru već i važan funkcionalni element. Na primer, zavese za zatamnjenje mogu poboljšati kvalitet sna i zaštititi od suvišnog sunca i radoznalih pogleda. S druge strane, u prostorijama sa manjkom prirodnog svetla, lagane mrežaste zavese mogu uneti osveženje, prenosi b92.net a donosi lepotaizdravlje.rs.

Ali, kako izabrati savršene zavese za dnevnu sobu?

Evo pet zlatnih pravila koja vam mogu pomoći.

1. Prilagodite boju zavesa prirodnom svetlu: Orijentacija sobe – sever, jug, istok ili zapad – određuje izbor boja zavese. Tamnije nijanse preporučuju se za južne i istočne prozore kako bi zaštitile nameštaj od izbeljivanja, dok svetlije nijanse prijaju na zapadnim i severnim stranama.

2. Materijal zavesa prilagodite enterijeru i budžetu: Različiti materijali nude različite karakteristike i cene. Prirodne tkanine poput lana ili svile daju elegantan izgled, dok je polipamuk praktičan i ekonomičan izbor.

3. Boja zavese i enterijer dnevnog boravka: Kombinujte boje zavesa sa nameštajem i ostalim elementima prostora. Uzorci i teksture mogu dodati dinamiku prostoru, a pravilno odabrane boje mogu istaći stil i atmosferu.

4. Veličina je važna: Dužina zavesa treba biti skoro do poda, dok je širina zavesa stvar ličnog izbora i može zavisiti od preferencija i dizajna prozora.

5. Izbor zavese za dnevni boravak: Trendovi: Savremeni dizajn preferira praktična rešenja poput rolo-zavesa ili draperija sa strane. Važno je da zavese doprinose udobnosti prostora i da se uklapaju u celokupni dizajn.

Kojim se kriterijumima vi rukovodite kod izbora zavesa?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar