Kako oterati komarce iz kuće? Ovaj miris jednostavno mrze

Leti nema ništa bolje nego dugo biti napolju ili imati širom otvorene prozore u stanu. Ali postoji jedan mali, ali bitan problem: dosadni komarci dolaze s vremena na vreme. A njihovi ujedi ne samo da izuzetno neprijatno svrbe, već mogu da prenesu i opasne bolesti, posebno ako su u pitanju egzotičnije vrste komaraca čija populacija u Evropi stalno raste.

A pošto ne želimo da se stalno prskamo raznim komercijalnim repelentima koji su često puni štetnih hemikalija, dobra alternativa za odbijanje komaraca je ništa manje – kafa.

Ove male štetočine imaju veoma osetljivo čulo mirisa, a postoje i određeni mirisi koje jednostavno ne podnose. Tu na scenu stupa kafa. Jak miris može jednostavno oterati dosadne komarce.

Stavite kafu u prahu ili osušenu kafu u (vatrostalnu posudu) i zapalite je samo sa otvorenim prozorima ili napolju jer će se tokom procesa stvarati neka vrsta dima miris kafe treba da otera komarce i možete uživati u miru u letnjim večerima.

Osim kafe, čak ni komarci nisu veliki ljubitelji citrusnih mirisa. Dakle, ako vam se ne sviđa dim koji nastaje sagorevanjem kafe u prahu, možete u ovlaživač vazduha zapaliti i sveću sa mirisom limuna ili raspršiti aromatično ulje sa citrusnom notom, prenosi Novi list.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.