U trendu

Kako oterati moljce iz svog doma: Ova biljka će učiniti čudo

Sigurno ste se već našli u situaciji da razmišljate kako da oterate moljce iz kuhinjskih ormarića. Pitate se da li postoji jednostavan i prirodan način da zaštitite svoju hranu od njihovih napada?

Moljci koji se naseljavaju u našim kuhinjama predstavljaju ozbiljan problem, jer ugrožavaju svežinu i kvalitet naše hrane. Ovi mali insekti mogu biti tvrdoglavi i teško ih se otarasiti. Međutim, postoji jednostavan, prirodan i izuzetno efikasan trik koji može da reši ovaj dosadni problem.

Jedan od najjednostavnijih i najefikasnijih načina za odbijanje moljaca je upotreba lovorovog lista.

Šta nam je potrebno da odbijemo moljce:

3 lovorova lista
traka

Lovorovo lišće emituje miris koji odbija moljce, a pritom je potpuno prirodan i bezopasan za čoveka. Za izvođenje ovog trika, kao što smo pisali, potrebna su vam samo tri lovorova lista i malo ljepljive trake. Zalepite lovorove listove na lepljivu traku, a zatim jednostavno zalepite traku na unutrašnjost kuhinjskog ormarića.

Ova jednostavna metoda zasniva se na prirodnim svojstvima lovorovog lišća koji odbija insekte, uključujući i moljce. Miris lovorovog lista je neprijatan za moljce, pa će izbegavati mesta gde su ti listovi prisutni. To je idealno rešenje za sprečavanje ulaska moljaca u vašu ostavu ili kuhinju jer ne sadrži štetne hemikalije ili toksične supstance.

Ovim jednostavnim, ali izuzetno efikasnim trikom, sačuvaćete svoju hranu od napada moljaca, a da pritom očuvate prirodno okruženje u vašoj kuhinji. Više nećete brinuti o potencijalno pokvarenoj hrani, jer će lovorovi listovi zaštititi vašu hranu, prenosi Citymagazine.si.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar