U trendu

Kako pojačati efekat omekšivača: Uz ove trikove odeća će mirisati lepo i po mesec dana

Oprali ste odeću, koristili omekšivač, ali fini miris brzo je „ispario“?

Postoji nekoliko trikova kojima možete produžiti svežinu i miris oprane odeće za nekoliko dana, a kako piše Bustle, s nekim trikovima miris će trajati i mesecima.

1. Parfem i maramica

Umesto da prskate parfem direktno na odeću, naprskajte ga na jednu maramicu i stavite je u ormar. Miris će se sigurno proširiti, komadi odeće će ga upiti, a dobra stvar je što nećete oštetiti ni zaprljati omiljene stvari.

2. Osveživač za automobil

Da, možete ih koristiti i u ormarima. Birajte neke blaže mirise takozvanih borića, zamotajte ih u maramicu ili neku krpicu, i stavite u fioku. Mirisaće mesecima.

3. Zrna kafe

Osim što će upiti sve one loše mirise, zrna kafe proširiće svoj miris. Napunite malu posudicu zrncima, napravite nekoliko rupica u poklopcu ili aluminijskoj foliji kojom ste je prekrili i stavite u ormar. Menjajte ih jednom mesečno.

4. Esencijalna ulja

Baš kao i sa zrnima kafe, odeću možete trajno namirisati esencijalnim uljima. Dodajte nekoliko kapi u mašinu za pranje tokom zadnjeg ciklusa pranja ili ih nakapajte na jednu maramicu/krpicu i stavite u ormar.

5. Sapun

Jedan od najstarijih trikova kojima se mnogi i danas služe jeste stavljanje tvrdog sapuna među stvari. Sve što treba da uradite je da ga zamotate a u papirnati ubrus ili samo ubaciti u ormar u originalnom pakovanju.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar