U trendu

Kako pretvoriti balkon u tropski raj: Nećete verovati kako malih 7 detalja mogu napraviti veliku razliku

Svež vazduh, topla sunčeva svetlost i miris cveća – da, leto je na pragu, a vaš balkon može postati vaša omiljena oaza za relaksaciju i druženje.

Evo nekoliko saveta kako da ga pretvorite u pravi mali raj na zemlji:

1. Podne obloge: Da biste uneli toplinu i prirodnost na vaš balkon, razmislite o podnim oblogama koje imitiraju drvo. Daju prijatan izgled i čine prostor udobnijim.

2. Izbor nameštaja: Bez obzira na veličinu vašeg balkona, izaberite nameštaj koji će ga učiniti udobnim, ali neće ga pretrpati. Male stolice ili klupa od drvenih paleta mogu biti odličan izbor.

3. Zelenilo: Biljke su ključne za stvaranje prijatne atmosfere. Razmislite o biljkama koje odgovaraju uslovima na vašem balkonu, poput petunija, lavande ili bosiljka.

4. Dodaci: Dodajte detalje poput tepiha ili jastuka kako biste uneli boju i udobnost. Izbegavajte materijale koji upijaju vodu, posebno ako je vaš balkon izložen kiši.

5. Zavese: Za dodatnu privatnost i senku, razmotrite postavljanje zavesa na balkonu. Možete ih koristiti da stvorite intimnu atmosferu ili da zaštitite od previše sunčeve svetlosti.

6. Osvetljenje: Učinite vaše večeri na balkonu još čarobnijim dodavanjem osvetljenja. LED svetla ili solarni lampioni su odličan izbor za stvaranje romantične atmosfere.

7. Praktični detalji: Razmislite o dodacima poput ogledala ili polica za biljke kako biste maksimalno iskoristili prostor na balkonu. Takođe, možete postaviti viseće tegle ili ugraditi mini roštilj za letnje zabave.

Pazite da ne pretrpate balkon, već ga uredite tako da bude udoban i funkcionalan, pružajući vam savršen kutak za opuštanje i uživanje u lepim letnjim danima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.